enter-article הובלות - החוקים והתקנות שמובילים אותנו - אתר ההובלות הגדול
הובלות » מאמרים וחדשות » הובלות - החוקים והתקנות שמובילים אותנו

הובלות - החוקים והתקנות שמובילים אותנו



מאחר וזו עונת המעבר הגדולה, החלטנון להציג בפניכם את התקנות והחוקים בתחום של הובלות מסוגים שונים




חברות הובלות מציפות את השוק, כאשר בשנה החולפת (2010) נרשמו 120 חברות הובלות חדשות, והעלו את מספר החברות הרשומות ליותר מ-500 בישראל בלבד.

אם נוסיף למספר זה מובילים עצמאיים העובדים כעובדי קבלן, או חברות הובלות קטנות מאוד (שנים-שלושה כלי רכב) שלא רשומות ככאלה, מדובר באלפי מפעילים בישראל שמציבים בפני הצרכן הלא מתמצא גיוון שעלול להיות מבלבל.


אז מה איכפת לי מהחוקים, זו אחריות של המוביל, לא?

כן ולא. פקודת התעבורה בדרך כלל שמה את הנהג או בעלי הרכב והחברה כאחראים לשמירת התקנות, ולכן מבחינה פלילית הלקוח והנוסעים יהיו פתורים, למעט מקרים נדירים בהם הוכחה רשלנות פושעת או שיתוף פעולה פושע של הלקוח.

מאידך גיסא, מבחינה מוניטרית, לעיתים קרובות דווקא הלקוח הוא זה שיסבול. כך לדוגמא חברות ביטוח נמנעות מלהכיר במקרים ביטוחיים שארעו בעקבות חוסר עמידה בדיני התעבורה בכלל והוראות התובלה בפרט.

במקרה של נזקי גוף, בדרך כלל חברות הביטוח כמו גם גופים האמונים על ביטוח בריאות (קופות החולים בישראל, חברות ביטוח בריאות בחו"ל וכו') נדרשות לאחריות רחבה יותר, אולם גם כאן שירותי מובילים שאינם עומדים בתקנים יכולים להגביל את אחריות הגורם הממן לגבי טיפולים רפואיים שונים והטבות נלוות.


מובילים בתקנות

הקודקס המלא של תקנות התעבורה עבור חברות הובלות הוא מסמך לא קצר (ניתן להתרשם מראשי הפרקים כאן http://www.rechev.net)), ובהחלט לא קריא במיוחד.

עם זאת, בתור לקוח מספיק בהחלט לוודא את הנקודות הבאות, בירור שיחשב כמאמץ סביר להצמד להוראות החוק ויקשה מאוד את עבודתו של כל גורם שינסה לטעון לרשלנות מצידכם (כמו חברות ביטוח המנסות להתנער מאחריות):
  • מובילים חייבים להציג את הרשיונות הבאים: רשיון נהיגה של הנהג, רשיון רכב (כולל בדיקה תקופתית, או "טסט", שהעדות לו היא מדבקה מתאימה), רשיון מוביל מאת משרד התחבורה, ותעודת ביטוח עבור הרכב.
  • כל הרשיונות חייבים כמובן להיות בתוקף, ולהתאים לשימוש. כך לדוגמא רשיון הנהיגה חייב להיות מתאים לסוג הרכב בו משתמשות אותן חברות הובלות, מובילים חייבים להציג ביטוח רכב עבור כלי התחבורה, רשיון ההובלה חייב להתאים לסוג העבודה (הובלת נוסעים, ילדים, חומרים מסוכנים ומטען חריג דורשת רשיונות מיוחדים) וכו'.
  • במקרים רבים (הובלת טובין, הובלת חומרים מסוכנים ועוד) נדרש למלא שטר מטען נפרד, שכולל פרטים מזהים לגבי הרכב והנהג, מאפייני המטען (ציון חומרים מסוכנים במידה וישנה, ציון כמויות, גדלים ומסה של החומר המובל, ציון דרישות הובלה וכו').
  • הובלה של מטען מיוחד, כמו מטען בקירור, מטען דחוס (סוגי גז שונים) והובלת חומרים מוסכנים, דורשת ציוד היקפי נלווה לכלי התחבורה. בכל מקרה כזה חשוב לוודא את תקינות הציוד הנלווה, בדרך כלל על ידי בדיקה תקופתית (אחת לשנה לדוגמא במקרה של הובלת חומרים דחוסים במיכליות).

במידה ואתם יודעים שחברת ההובלות פועלת ללא רישיון או עוברת על החוק בכל צורה אחרת, חברת ביטוח לא תסכים לבטח אתכם ואם היא ביטחה אתכם כבר, היא תוכל לבטל את הביטוח בטענה שפעלתם בניגוד לחוק ולא בתום לב


עוד באותו נושא

מחירון הובלות - מחירון ההובלות המקיף ל-2023

מחירון הובלות - מחירון ההובלות המקיף ל-2023

לפני שהנכם מזמינים שירותי חברת הובלות חשוב להבין ממה מורכב מחירון ההובלות כדי שתוכלו לתכנן הובלה נכונה ומותאמת לכם וכך לחסוך כסף מידי יום...

הובלות משרדים – איך עושים את זה נכון?

הובלות משרדים – איך עושים את זה נכון?

אם מעבר דירה הוא עניין מסובך, אפשר רק להניח עד כמה מעבר משרד הוא דבר לא פשוט. מיד נלמד כיצד עושים את זה בצורה נכונה   הובלת דירה, אנחנו יודעים...

מחירון הובלות

מחירון הובלות

כיוון שאין כל פיקוח ממשלתי או אחר על עסקי ההובלה, מחירי ההובלות ואיכות המובילים יכולים לנוע בטווחים של סדר גודל (פי 10). לכן חשוב מאוד להבין...

string(20) "categoryהובלות"